Skocz do zawartości

Ceny trzody chlewnej 2015

Rolnik1973

Rekomendowane odpowiedzi

dziś po 3,70 +vat sprzedane skupujący mówił że mógł by skupić 100 świń od okolicznych rolników ale zakład do którego odstawia zadzwonił że musi ograniczyć skup bo dania przyjechała rece opadają gość co do niego sprzedaje jest na prawde uczciwy liczył że do świąt bedą świniki koło 5 zł bo były już po 4,10 a tu mach znowu 3,70 niech ich ch...j weźmie te zakłady mięsne wolą zagraniczne nisz nasze dania niszczy polskie rolnictwo niedługo bedzie tak że wcale od nas nie będą brać i każą zamknąć produkcje i z dani bedą ciągnoć.Ja jak słysze słowo dania to zaraz nerwowy sie robię żeby bałtyk ich zalał cokolwiek albo wziąść kilka dzików z asf i zawieść pod ich fermy w dani żeby afrykański pomór dzików !!!! nie świń sie im rozprzestrzenił. Francuzi wiedzą co robią podpalili tir z hiszpańską wiepszowina bo tańsza my tak samo powinniśmy zrobić i zamiast strajkować w warszawie albo na drogach co nic nie daje rząd ma nas w d*pie zablokować tiry z dani i przeprowadzić kampanie by społeczeństwo wiedziało czym jest karmione bo jak można równać fermowe naszpikowane antybiotykami świnie z zachodu z naszymi ? z małych gosp gdzie nikt nie wie co to antybiotyk.

Nie ma co się dziwić, jak formuowicz pyta jaki ciągnik kupić a ja napisałem lubelski ursus c380 to on haha dobre żarty. To o czym tu rozmawiać. Jak tak wszyscy będą wspierać zagranicę to niedługo te swoje dżondyry będziecie na barana nosić bo na ropę nie będzie skąd kasę wziąć. Cena 3.7 +vat.

Edytowane przez Rolnik1973

dziś po 3,70 +vat sprzedane skupujący mówił że mógł by skupić 100 świń od okolicznych rolników ale zakład do którego odstawia zadzwonił że musi ograniczyć skup bo dania przyjechała rece opadają gość co do niego sprzedaje jest na prawde uczciwy liczył że do świąt bedą świniki koło 5 zł bo były już po 4,10 a tu mach znowu 3,70 niech ich ch...j weźmie te zakłady mięsne wolą zagraniczne nisz nasze dania niszczy polskie rolnictwo niedługo bedzie tak że wcale od nas nie będą brać i każą zamknąć produkcje i z dani bedą ciągnoć.Ja jak słysze słowo dania to zaraz nerwowy sie robię żeby bałtyk ich zalał cokolwiek albo wziąść kilka dzików z asf i zawieść pod ich fermy w dani żeby afrykański pomór dzików !!!! nie świń sie im rozprzestrzenił. Francuzi wiedzą co robią podpalili tir z hiszpańską wiepszowina bo tańsza my tak samo powinniśmy zrobić i zamiast strajkować w warszawie albo na drogach co nic nie daje rząd ma nas w d*pie zablokować tiry z dani i przeprowadzić kampanie by społeczeństwo wiedziało czym jest karmione bo jak można równać fermowe naszpikowane antybiotykami świnie z zachodu z naszymi ? z małych gosp gdzie nikt nie wie co to antybiotyk.

Jak głosi stare przysłowie: "Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie".

Mylicie niemieckie notowania trzody chlewnej .1,40 eurozostala ustalona w srode i obowiazuje do nastepnej srody .Cena negocjowana miedzy zakladami a stowarzyszeniem producentow trzody  Cene ta przyjmuja polskie zaklady do ustalania  cennikow   ISN gielda internetowa cena, wywolawcza nie wiadomo jaki procent transakcji dochodzi do skutku .Przed obnizkami cena naISN wynosila  1,53 euro ,sprzedano tylko 51% wystawionych tucznikow.Polskie zaklady obnizyly cene w czwartek okolo 10 groszy klasa E

• Like 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2023? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Dodaj nową pozycję...
v