SEGURIS – innowacyjny fungicyd zbożowy - zapis webinarium
-
Podobna zawartość
-
Przez DamianGabana
Witam ,
Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????
U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto
-
Przez Misi3k
Mam duży problem z pozbyciem się chrzanu z pola. Są to "samosiewki" chrzanu, nigdy nie był tam uprawiany. W czasie jak była tam trawa, czy później lucerna nie rozrastał się on tak bardzo, teraz gdy były zasadzone tam buraki pastewne i przeprowadzone normalne zabiegi agrotechniczne chrzan rozprzestrzenił się na większy areał i już zaczyna przeszkadzać.
Jak można się go pozbyć z pola, w przyszłym roku będą tam ziemniaki.
-
Przez Luki1988
Witam,
czy ktoś z forumowiczów przerabiał lejka na zaprawiarkę? Coś tam w necie jest na ten temat ale potrzebuje więcej opinii.
Do tej pory betoniarka szła w ruch ale to żmudna robota bo betoniarka mała i z równomiernym wymieszaniem też jest ciężko. Zaprawiam na mokro.
Będę zmieniał lejka na coś dwu tarczowego i mam okazję coś pokombinować:)
-
Przez Zet7211MF6140
Witam.
Czy dobrym pomysłem będzie zastosowanie Saletrosanu na zboża ozime wiosną czy lepiej zastosować coś innego? I co można zastosować na wiosne na zboża jak jesienią nie było PK?
-
Przez Bobas233
Witam . Chcialem się poradzić was a mianowicie ,mam okazje wziąść 10ha w dzdzierżawę z tym ze klasa jak napisałem 5 i 6. Czy zaoranie teraz tego i zwapnowanie wczesna wiosna wapnem powiedzmy weglanowym bedzie mialo jakis sens? Czy pomoze to w jakims stopniu podniesc ph? Pytam gdyz nigdy nie gospodarzylem na tej klasie ziemi. A jak wiemy sa to gleby słabe piaszczyste. Wiem ze ciezlo o dobry plon na tego typu ziemi no ale.. Czekam na sugestie tylko sensowne i z głową. Z gory dzięki za pomoc
-
Rekomendowane odpowiedzi
Przedłużenie umowy dzierżawy z KOWR
Czytaj dalej »
Groch astronaute