Skocz do zawartości

Znalezione na allegro [i nie tylko] NOWY SEZON

mariuszd93

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, extrabyk napisał:

Jeśli jagodzianki to młode dziewczyny zbierające jagody...to nie było... w sumie już od tak z 20 lat zadnej młodej dziewczyny w lesie nie widziałem...nie licząc tych co stoja w lasach przy trasach a i to juz chyba gatunek na wymarciu 🤔

14 godzin temu, soltys48 napisał:

O te na obrzeżach mi chodziło 

to nie są jagodzianki tylko ssaki leśne 

Ja od kilku lat tylko Lincoln Omnia 46. Otulina sama odpada, czasem wystarczy trącić lekko. Zajarzyć łatwo. Z esabem jakoś mi nie szło spawanie. Spawarka stara transformatorowa.

2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Mi akurat esaba elektrody nie podeszły

Z tanich i dobrych polecam elektrody Most, różowe pudełko

Z droższych i dobrych metalweld

Screenshot_20190701-190311.png

Metalweld sam używam są bardzo dobre i do tego mad in Poland

bratrolnika napisał:

2 godziny temu, Wiesi0 napisał:

o markę ale pewnie wszystkie takie same oprócz tych kwasówek.Ja zawsze kupowałem linkoln omnia 46 ale czy dobre to nie wiem.Miałem też rudweld 12.

Chodzi mi o żużel otuline żeby ładnie wypływała na wierzch tak jak w kwasówkach.A nawet sama odstawała, jest coś takiego.

Mi akurat esaba elektrody nie podeszły

Z tanich i dobrych polecam elektrody Most, różowe pudełko

Z droższych i dobrych metalweld

Screenshot_20190701-190311.png

też tych używam i jednych i drugich zależy gdzie kupuję

Ja też kiedyś na giełdzie w Słomczynie kupiłem metalweld a nie rudweld pomyliłem się i byli dobre a co do zajażania  małe napięcie, jam mam transformatorowo komunistyczno spawarkę z pod Łodzi wazy z 90kg na dwie fazy i kopie pewnie spore napięcie, ma musiał bym sprawdzić miernikiem.

Edytowane przez Gość

8 minut temu, bratrolnika napisał:

jak coś robię to nie piję, nawet piwa

Ot gatunek na wymarciu😜,ale co prawda to prawda,o suchym ryju pomysły przychodzą łatwiej,no ale co raz dobrze i jęzora nawilżyć,takie błogie podchmielone poleci w korpus,no przynajmniej żonka ma powód by się rozładować,dla jej zdrowia😉 trza co raz ustawowo....

• Haha 1

53 minuty temu, bratrolnika napisał:

Spawmet też jest ok, z tym że elektrody mają 45cm, i na początku to jak się ręka trzęsie to elektroda lata

Kurde,a myślałem że tylko mi tak lata że bym sobie oko wybił,a też nie popijam

a to widocznie tak już jest ,może to z młodych lat wibrująca ręka zostala ;-)))

• Haha 1

To się palcem podpiera. Ja zawsze przecinałem na pół te 45 cm. Omnia tez początkowo była w tym wymiarze, potem już tylko krótkie chyba 35 cm.

Edytowane przez Gość

Jak miałem kilka lat temu wybór to kupowałem długie, bo wychodziły cenowo podobnie jak krótkie a elektrody więcej, bo na sztuki się kupowało. Takie były ceny. 

Kwasówki są dobre np: przyspawać nakrętkę do blachy zamiast nitonakrętki nie ma problemu z otulino super wypływa i sama odstaje nawet przy malutkim amperażu i cienkiej blasze.

A ze zwykłymi jest tak ze trzeba dać amperażu i cienkie rzeczy spawać punktowo tak punkt na punkcie i czuć moment żeby nie zrobić dziury.Na małym amperażu otulina nie wypływa.A z grubymi metalami niema problemu, w sumie migomat jest do cienkich rzeczy ale nie mam.

Edytowane przez Gość

Z elektrodami to jak się trafi. Ja mam starą spawarke i działa dobrze. Ostatnio teść kupił paczkę spawmeta i Kurła nie idzie spawać.jsk się nagrzeje to zostaje sam drut a reszta odpada. Koledzy mam takie pytanko jak domowymi sposobami utrzymać stabilne napięcie w gniastku. Mam parę sprzętów co wymaga 230v a w gniastku jest 200 - 220 v i niestety nie mogą chodzić bo zamałe napięcie. Mój ból że ostatni na lini

Musisz to zgłosić i dadzą drugi transformator lub założą większy.W mojej wsi założyli drugi. 

Ogólnie są przetwornice ale oni z 12v robią 230 i byś musiał dać zasilacz 12v, czyli 200v-12v a potem z 12v na 230.Zależy ile wat potrzebujesz.

Lub z akumulatora 12v na 230v

agregat prądotwórczy.

Są też urządzenia ze z jednej fazy da się zrobić trzy fazy.Tylko zależy do czego ma to służyć.

Edytowane przez Gość

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez sintia
      Získání dokumentů EU, pasů, občanského průkazu, řidičského průkazu a lodního průkazu je s naší pomocí snadné. Nabízíme rychlou a efektivní službu, díky které získáte dokumenty, které potřebujete, během okamžiku. Kontaktujte nás https://continentaldocs.com/cs/
      Telegram: @ChooseAn
        E-mail: minskoert@gmail.com

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
    • Przez Nikkallo
      Co w obecnych czasach jest lepszą opcją? Najem długoterminowy auta czy jednak jego zakup? Mam obecnie dylemat, chcę kupić samochod. Mam 100 tysięcy gotówki (mam świadomość, ze przy obecnych cenach samochodów nie kupię niczego naprawdę konkretnego).
      Obawiam się, że już przy wyjeździe z salonu auto sporo straci na wartości. I po kilku latach eksploatacji będzie warte 50% tego co zapłaciłem.
      Jakieś opinie?
  • Dodaj nową pozycję...
v