Skocz do zawartości

Znalezione na allegro [i nie tylko] NOWY SEZON

mariuszd93

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, sladan napisał:

Na ostatnim zdjęciu widać już nawet siekiera gotowa na klienta, któremu będzie "za drogo" :D

chyba raczej planuje niedzielny rosół z którejś z tych kur 

15 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

trochę mokrego 1 koło złapie i opryskiwacz leży

5 godzin temu, farmtrac8244 napisał:

A to nie produkt FMŻ Płock który przejął NH?

Dnia 28.07.2018 o 08:42, Rolnik7343 napisał:

ale przecieć to kobita sprzedaje .... może to jest wabik na jakiegoś kawalera :D

Skoro baba chce kawalera złapać na zardzewiałe łożysko to widocznie potrzebny jej porządny ślusarz z konkretnym rozwiertakiem żeby tą rdzę zedrzeć :D tylko ta cena trochę podejrzana i nie wiadomo czy to za godzinę czy za usługę no i kto ma płacić...ona czy ten potencjalny ślusarz :D

• Haha 2

Panowie potrzebuję ciągnika głównego na około 10ha. Dzisiaj natrafiłem na ten ciągnik: https://www.olx.pl/oferta/case-ih-885-xl-83-km-1987r-CID757-IDuIDNw.html#59c8552391 Czy byłby on odpowiedni na taki areał? Czy, aby te ciągniki nie są zbytnio awaryjne? Czy warto pojechać go obejrzeć? Czy nie  zawracać sobie nim głowy? Proszę o radę.

Dziękuję

44 minuty temu, quxfrix napisał:

Panowie potrzebuję ciągnika głównego na około 10ha. Dzisiaj natrafiłem na ten ciągnik: https://www.olx.pl/oferta/case-ih-885-xl-83-km-1987r-CID757-IDuIDNw.html#59c8552391 Czy byłby on odpowiedni na taki areał? Czy, aby te ciągniki nie są zbytnio awaryjne? Czy warto pojechać go obejrzeć? Czy nie  zawracać sobie nim głowy? Proszę o radę.

Dziękuję

Ciągnik niby nie wygląda zle, chociaż ze zdjęcia za dużo się nie powie. Marka dobra, tylko te opony... Na takich laczkach mocy nie wykorzysta.

Generalnie to ja bym patrzył coś 4x4 jako główny ciągnik, a temat mocy ciągnika zależy od tego jakie masz gleby i czy masz zamiar np czepiać do ciągnika belarkę itp. 

Jeśli ma średnie gleby i nie ma górek jak u mnie, to i 4x2 80KM da radę, ja na 15ha mam MTZ-ta bez przodka plus 3p. Nie mam hodowli, słomy ani siana nie zbieram. W planach mam coś 4x4 koło 85-90KM i też rozważam takiego Case , może nawet 6tka silnik . 

Co do kół - można kupić drugi komplet a ten zostawić np do oprysków. Kuzyn miał MF-a na takich laczkach bodajże 690 i całkiem nieźle sobie radził.

14 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Wejdź na yt na kanał pawnic14 i tam 360-3p ciąga 1,8m z agrolifta i nawet podnosi ;)

Widziałem ten filmik i dobrze to idzie, obecnie mam Astata 250 i ciągam to 80konnym ciągnikiem, ale z racji częściowej likwidacji gospodarstwa sprzedaję duże maszyny i chciałbym mniejszą bronę kupić. Jak nie spróbuje to się nie przekonam jak to mówią.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez sintia
      Získání dokumentů EU, pasů, občanského průkazu, řidičského průkazu a lodního průkazu je s naší pomocí snadné. Nabízíme rychlou a efektivní službu, díky které získáte dokumenty, které potřebujete, během okamžiku. Kontaktujte nás https://continentaldocs.com/cs/
      Telegram: @ChooseAn
        E-mail: minskoert@gmail.com

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
    • Przez Nikkallo
      Co w obecnych czasach jest lepszą opcją? Najem długoterminowy auta czy jednak jego zakup? Mam obecnie dylemat, chcę kupić samochod. Mam 100 tysięcy gotówki (mam świadomość, ze przy obecnych cenach samochodów nie kupię niczego naprawdę konkretnego).
      Obawiam się, że już przy wyjeździe z salonu auto sporo straci na wartości. I po kilku latach eksploatacji będzie warte 50% tego co zapłaciłem.
      Jakieś opinie?
  • Dodaj nową pozycję...
v