Skocz do zawartości

Znalezione na allegro [i nie tylko] NOWY SEZON

mariuszd93

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

1. za mało otwarte sito (wracają nasiona na podajnik kłosowy i na maszynę, będzie biło)

2. można zmniejszyć obroty silnika o 200-300

3. zobacz czy masz otwarte przesłony na klepisku i opuszczoną tarkę

4. nie wiem czy w dominatorze można regulować fartuch za bębnem młócącym, może trzeba go ciut unieść, aby nasiona się nie odbijały i nie wracały na bęben (też będzie bić)

Ja w Claasie Europa do omłotu soi zmniejszałem o 1/3 obroty silnika (regulacji innych za wiele nie było) i nie biło, w każdym razie nie więcej niż 10-15 % ziaren, bez większych przeróbek będzie ciężko zejść z tego poziomu.

Kurcze jestem w szoku bo wystawionego mam Zetora i full obserwujących a telefonów zero... Mimo że jest najtańszy z ogłoszeń... Chyba żniwa robią swoje... Chociaż u nas to już praktycznie pola pouprawiane xD

Edytowane przez Luke16

11 minut temu, bratrolnika napisał:

A mi się wydaje że tu chodziło tą pseudo kabinę, Zetora to się kupuje żeby poczuć komfort po przesiadce z c360, a nie żeby w kufajce na jesieni jeździć. Każdy woli dołożyć 3 czy 4tys.zl i mieć wersję z normalną kabiną, niż potem szukać i dorabiać

Kabina do zetora to nie jest jakiś tam kosmiczny koszt https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-kempingowa-CID5-IDuhLyR.html#78912650a8

• Haha 1

Martinez mało wiesz że Zetory szły bez kabiny oryginalnie z samym daszkiem. U mnie ktoś podrabiał drzwi, szybę z przodu...

Kabina to koszt 4-5 tyś zł i nawet się spóźniłem po taką, cała kompletna tylko założyć. 

Transport tego co ma być za Zetora się opóźni więc aż tak szybko nie zależy mi na sprzedaży. Pytanie za 100 punktów czy nie zrobić oryginału czyli odciąć tej przedniej części i zostawić daszek jak było w oryginale?

Ciągniki bez kabin są do pewnych prac niezastąpione i po to są produkowane do dziś i po to je ktoś kupuje. Nie rozumiem po co kupować ciągnik bez kabiny potrzebują takiego z kabiną i potem rzeźbić jakieś dziwne przeróbki skoro ciągników z kabinami jest zdecydowanie więcej i jeśli ktoś chce mieć kabinę to niech kupuje z kabiną.

MARTINEZUrsus napisał: Faktycznie, kabina to mały koszt. Można kupić u naglaka dobrą kabinkę.  a niech ją chudy byk tą kabinę z naglaka miałem zetora ale już całe szczęście sprzedałem ☺ luke nic nie rób niech będzie jak jest w sumie to słaby czas na handel żniwa większy ruch dopiero na jesieni a najlepszy jak zaczną zaliczki dopłat wypłacać niedawno sprzedałem daszek taki jak ten na zetorze ponad dwa lata i jeden telefon a teraz niedawno drugi i gość odrazu konkretny przelał kase a za dwa tygodnie jego kolega go odebrał powiózł go 400kilometrów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez sintia
      Získání dokumentů EU, pasů, občanského průkazu, řidičského průkazu a lodního průkazu je s naší pomocí snadné. Nabízíme rychlou a efektivní službu, díky které získáte dokumenty, které potřebujete, během okamžiku. Kontaktujte nás https://continentaldocs.com/cs/
      Telegram: @ChooseAn
        E-mail: minskoert@gmail.com

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
    • Przez Nikkallo
      Co w obecnych czasach jest lepszą opcją? Najem długoterminowy auta czy jednak jego zakup? Mam obecnie dylemat, chcę kupić samochod. Mam 100 tysięcy gotówki (mam świadomość, ze przy obecnych cenach samochodów nie kupię niczego naprawdę konkretnego).
      Obawiam się, że już przy wyjeździe z salonu auto sporo straci na wartości. I po kilku latach eksploatacji będzie warte 50% tego co zapłaciłem.
      Jakieś opinie?
  • Dodaj nową pozycję...
v