Skocz do zawartości

jakie paliwo do massey ferguson

pig

Rekomendowane odpowiedzi

Znajomy kupił używanego MF i na pyt na czy jeździ odpowiedział tak "To jest traktor zagraniczny, to tylko ropa i nic więcej, tylko ropa" Za kilka tyg mówi " Ta ku... za dużo pali żeby lać ropę, za dużo to kosztuje, tylko opał, tylko opał" Nie wiem czy ma z nim problemy teraz czy normalnie chodzi.

Gość Profil usunięty

We Francji jeżdżą na czerwonym paliwie, ale nie jest to opał, tylko paliwo rolnicze. Mój MF jak przyjechał z Francji też był zalany czerwonym, ale z opałem nie miało to nic wspólnego ;) .

Gość Profil usunięty

@agronomek

Nie wiedziałem, że to MF ;) . Perkinsy mają wirowe, nie wiem jak SISU, ale chyba tak samo. Ja w mf 255 mam tłoczkową :D .

Gość Profil usunięty

W MF jest silnik Perkinsa, ale mam w nim wymienioną pompę na tłoczkową, bo z wirową było dużo problemów. Można kupić takie pompy, opału też się nie boją.

to w mf 255 nie jest silnik perkinsa 3 cylindry ? nie jest to samo co w c-360-3p? bo ja mam c-360 -3p i w mam w nim pompe wirowa i myslalem ze w 255 jest ten sam silnik?;/

Bo Mariusz sobie przerobił na "rzędówke", prawda? ;) (patrz wyżej :D) Ja w 255 mam rotacyjną czy wirową jak kto woli.

Na temat OO było troche na forum http://www.agrofoto.pl/forum/Olej-opoalowy...dowy-t4937.html i co najważniejsze to OO już sie nie opłaca.

Gość Profil usunięty

Racja @Mirasek, odpowietrzanie tej pompy to czysta przyjemność ;) (jak w c 360). Był taki okres, że wirowa wysiadała na ON, takie to było paliwo.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez roofii
      Witam, mam problem z amortyzowaną przednią osią, a mianowicie chodzi o to że jak ją wyłączę to nic się nie dzieje przód traktora nie opada, nie ma żadnych błędów, później jak nacisnę żeby ją włączyć to zdarzy się że tak nagle opadnie a później powoli podnosi ale to bardzo powoli, ale dalej przy wyłączaniu nie opada, próbowałem kalibracji znalezionej w necie która polega na kilkukrotnym szybkim naciśnięciu przycisku załączania osi, wtedy ciągnik podnosi się na max do góry następnie opada do najniższego położenia (co ciekawe bo przy wyłączeniu normalnym nie chce tego robić) , następnie podnosi się trochę ale już bardzo wolno i kalibracja się kończy, ale to nic nie zmienia dalej nie działa tak jak powinno, Problem występuje w ciągniku MF 7614 z 2015roku.
    • Przez Piotr7485
      Witam nie działa  mi podnośnik zero reakcij z botnikow  też nie działa.  Tylko awaryjne ręczne podnoszenie i opuszczanie. Zdjęcie do podglądu  dzięki za podpowiedz

• Przez EBO
      Mam problem kupilem go z uszkodzona pompa ta pod kabina tam sa jakby 3 pompy i srodkowa miala uukrecona oske ,wymienilem i okazuje sie ze traktor pracuje wszystko ok tylko jakims cudem przelatuje olej z hydrauliki do skrzyni biegow  ,20l w okol 10min czy moze wiecie co moze byc ? 
    • Przez Łukaszmf
      Witam. Massey ferguson 3065s. Ostatnio mam problem tego typu że jak odpalam ciągnik to od razu włączony jest przedni napęd. Po zgaszeniu i zapaleniu na nowo ( czasami ) da się wyłączyć i wlaczyc guzik działa na pewno. I problem jest z półbiegiem jak jest na szybkim to jakby coś hamowało. Ma ktoś podobny problem? Proszę o podpowiedź jak to naprawić. 
    • Przez lukaszx680
      Witam,
      Ktoś wie który czujnik trzeba odłączyć zeby podczas hamowania nie załączało przedniego napędu?
      Dzięki
  • Dodaj nową pozycję...
v