Skocz do zawartości

Czym rózni sie Claas Dominator 108 sl maxi od Claas Mega 208 I

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam!

Przymierzam sie do kupna kombajnu głównie na usługi który jest w stanie przerobic ok. 12-14 ton zboza w godzine wybór padł na Claasa i tu kolejny wybór zastanawiam sie nad tymi modelami co w temacie tylko niewiem jakie sa zasadnicze róznice w ich budowie licze tu na wasza pomoc.

Opublikowano

Mega ma bęben wstępnego młócenia a 108 niema go, co pozwala przerobić znacznie więcej niż zwykły dominator. Sita są większe, silnik mocniejszy i wo gule gabarytowo jest większy.

Opublikowano

Nie ma to jak Mega. Sam posiadam Mege 204 II. To jest maszyna i wydajnosc. W pszenicy spokojnie mysle ze osiagniesz 208 ta wydajnosc. Nie miem jak w Medze I czy byly tez standardowo hydrostaty bo w Medze II sa.

Opublikowano
Nie ma to jak Mega. Sam posiadam Mege 204 II. To jest maszyna i wydajnosc. W pszenicy spokojnie mysle ze osiagniesz 208 ta wydajnosc. Nie miem jak w Medze I czy byly tez standardowo hydrostaty bo w Medze II sa.

logiczne ze byly

Opublikowano

To wybrales wiekszy komabajn :) ale Claasa co popieram. Ja za Mege 204 II z hederem 5,1m i stolem Biso CX100 2050 mtg dalem 190 tys. Kupilem ja dwa lata temu na wiosne. :). Mojego lakieru nikt nie przebije. Pozniej wrzuce fotki do galerii to zobaczycue. Od nowosci stoi pod dachem i prawie nie widziala wody.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

No i 208 rozni sie od 108 tym ze 108 ma 6 klawiszy a 208 ma 5:))))

A i apropo tego silnika za kabina to ja tez nie narzekam mam u siebie tez za kabina i jes t gitara:)

Co prawda to kabinka tez jest ekstra wysiszona:)))

Pozrdawiam:)

Damian9

Opublikowano

ja tam mam claasa lexiona 600 a mega 208 ma mój sąsiad i on mi mowił żę nie narzeka bo ma komfort i wygodnośc i 2 bębny co pozwala mu na wieksze zbiory :)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Mega tez ma silnik Mercedesa??

Opublikowano

Główna różnica pomiędzy 108 a megą 208 jest zastosowanie w megach systemu APS-dodatkowy bęben przyśpieszający słomę

pozwalający na szybszy transport materiału. Spotkałem się u niektórych osób z określeniem turboseparator