Słoma na podsiewaczu i na sitach
-
Podobna zawartość
-
Przez ReV
Mam problem z układem hydraulicznym. Problem dotyczy podnoszenia hederu. Kombajn bardzo słabo go podnosi, już po 30 min pracy. Pompa hydrauliczna jest po drugim sezonie. Przy opuszczaniu hederu, heder faluje, jakby był na sprężynach. Mam problem z podniesieniem do momentu zabezpieczenia zawleczkami. Jaka może być przyczyna?
-
Przez lambogrand
Witam mam takie mysli po rozmowach z rolnikami ktorzy mowia ze zbieraja min piatke rzepaku z ha czy to moze byc wina tego ze nie kosze clasem tylko bizonkiem, kosze najwolniej jak sie da obroty mlucarni 500 sita zamkniete wiatr prawie zero a zawsze cos lezy na tylnej osi tzn polowki i ziarno zebralem 4,3 tony z ha mam przystawke do rzepaku , dzis mi gosc mowi ze jego szfagier zebral 5,8 t z ha clasem to ja juz niewiem w zeszlym roku 5 bylo duzo teraz zbieraja prawie 6. Chodzi mi o to czy bizonek moze miec az tak duze straty czy raczej te plony to jest bajer i przechwalanie sie tych rolnikow bo jak za rok uslysze 6,5 rapsu z ha to przestane to siac ze wstydu ze malo zbieram
-
Przez Mateusz2121
Witam serdecznie chciałbym sie dowiedzieć jak ustawiać kombajn Bizon ZO-56 dla poszczególnych zbóż chodzi mi tu o ustawianie Sit i wiatrów
-
Przez Jacek3p
Witam Panowie zacząłem czytać i nigdzie nie ma dokładnie opisane ale możliwe to jest na pewno a mianowicie chodzi mi o hamulce bębnowe hydrauliczne w moim bizonie z056 Od czego dokładnie pasują i żeby było jak najmniej przeróbek i prosiłbym jeszcze o fotki tego dzieła jeśli ktoś ma i z góry dziękuję
-
Przez StawiaR
Witam, mam do wyboru te dwa kombajny i jestem w kropce. Który według was powinienem wybrać? Bizon z 1986 r (na szerokich kołach) posiada sieczkarnie a dronningborg z 1988r bez sieczkarni.
-
Rekomendowane odpowiedzi
Sita od kukurydzy
Czytaj dalej »
Rzepak ozimy KWS Hiberia