Zyto Rubin C1 Danko
-
Podobna zawartość
-
Przez Zetor53400
Niedawno dowiedziałem się o istnieniu żyta jarego odmiana bojko .pytałem się wielu z was w inny temacie co zasiać wiosną , w moich planach był owies ale mi odradzaliście . ziemia to 6 klasa ,w listopadzie mógłbym pognoić pomiotem kurzym . Czy miał ktoś do czynienia z czymś takim , jak tak to napiszcie wszystko o nim
pozdrawiam Zetor53400
-
Przez przemo93pl
cześć mam pytanie jestem zielony w uprawie hybryd a chce zasiać troche żyta hybrydowego jeśli ktoś sieje takie niech się podzieli doświadczeniem onim ziemie którą bym przeznaczył po tąm uprawe to 4 i 5 przedplon to łubin wąskolistny zeus ?
-
Przez Kuczerraa
Witam, będzie coś z tego żyta bo strasznie mała obsada jest przez niezdolność kiełkowania tego żyta
-
Przez dominikl95
witam zastanawia mnie jedna kwestia,czy żyto siane pod koniec października może być lepsze niż siane we wrześniu.( starzy ludzie tak u mnie mówią że siane późno dało lepszy plon.od czego to jest uzależnione i chciałbym podkreślić że ziemię 6 klasy i teren niedługim okresem wegetacji ( chłodny obręb) -
Przez damiandg
Witam może temat jest trochę dziwny ale mam do was pytanie. Potrzebuje nazwę żyta ozimego populacyjnego żeby miało jak najwięcej odstających ości żeby zniechęcało to zwierzynę w szczególności dziki przed robieniem szkód. Teraz mam żyto ale ono ma strasznie zbite te ości i dziki czy jelenie chętnie zjadają te kłosy. Obok mam pszenice ostkę i ona stoi a żyto zeżarte. Nie chce kupować kilku odmian na testy więc pytam was.
-
Rekomendowane odpowiedzi
Jaki oprysk na jesień na oziminy ?
Czytaj dalej »
Żyto