Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym się dowiedzieć ile kosztują części do Kuboty M9960 najlepiej od posiadacza takiego traktora. Chodzi tu o takie części jak np. alternator, rozrusznik, pompa hydrauliczna, pompa wody,chłodnica, turbosprężarka i inne które mogą się popsuć. Czy możecie mi jeszcze powiedzieć co byście kupili - w grę wchodzą 2 traktory - właśnie ta Kubota oraz John Deere 5090m. Najbardziej właśnie chodzi mi o części i koszty napraw. Jak wypada Kubota w takim porównaniu?

Z góry dziekuję za pomoc.

Opublikowano (edytowane)

Kuboty nie ma, ale stalem przed podobnym wyborem jakis czas temu, szukałem ciagnika 90 km i jak zobaczyłem kubote odrazu zrezygnowalem, to ciagnik budzetowy. Nie ma ehru, rewers hydrauliczny a wiec to samo co nh td5, nawet wlew paliwa nie jest monolitem jak u innych ze zbiorbikiem tylko to kawalek wygietej gumy prowadzący do zbiornika. Nie wyobrażam sobie oprzeć o to banki 30 l i tankowac, ciasno w kabinie, brak możliwości zamontowania siedzenia pasażera, także bierz jd, napewno jest lepiej wykonany.

Edytowane przez SZKOPSSON

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez marian20
      Nie moge nigdzie znaleśc informacji o skrzyniach speedshift w MF 61XX. Czy ktoś posiada taką w swoim ciągniku? Jak się sprawuje? Czy to prawda że jest mocniejsza od Dyna?
    • Gość
      Przez Gość
      Witam,

zastanawiam się nad zakupem kubota m9960. Ten ciągnik będzie pracował głównie przy pracach zielonkarskich - zgrabiarka, kosiarka, owijarka samozałodowawcza oraz w przyszłości zostałby dołożony tur do zwożenia balotów. Interesują mnie plusy i minusy tego ciągnika chodzi mi tutaj głównie o opinie ich użytkowników. 
    • Przez Piotrekk9540
      Chodzi mi konkretnie o to, ile litrów na sezon potrzebujecie aby uzupełniać stan oleju w skrzyni ? 
    • Przez Xbodziox
      Witam , ostatnio chce kupić ciągnik Renault . I interesują mnie dwa modele Renault Ceres i Renault Ares . Tylko nie wiem czy jeden od drugiego się różni . Proszę o pomoc . Dzękuję 
    • Gość
      Przez Gość
      Witam , stoję przed zakupem nowego ciągnika pomocniczego , w przedziale mocy 60-75km 
      Szukam czegoś o niedużych gabarytach , o niewielkim spalaniu , i dobrym skręcie .
      Ciągnik miałby pracować z rozsiewaczem 800l opryskiwaczem 650l sadzarką do tytoniu 2 rzędową , rozdrabniaczem 1,6m
      glebogryzarką 2m i w transporcie w obrębie gospodarstwa .
      Jeśli ktoś coś poleca chciałbym żeby uzasadnił swoją odpowiedz
  • Dodaj nową pozycję...
v