-
Podobna zawartość
-
Przez Dominikfm3
robie kiszonke z 7 ha. górne 10cm (pryzmy) jest dobre a następne 10 się psuje! co robie żle?
-
Przez livebird
Witam mam pytanie musze odkwasic glebe bede stosowal wapno sypkie w ilosci 2-3 tony na hektar aktualnie na polach jest poplon na przyoranie i zastanawiam sie kiedy zastosowac wapno przed orką siewną ? możecie doradzic jak to zorganizowac?
-
Przez Gość
Dzień Dobry wszystkim. Chcę posiać 8 hektarow żyta na kiszonkę ale nigdy tego nie robiłem. Mam kilka pytań . Ile kg żyta na hektar dajecie na kiszonkę ??? Czy tak samo jak na ziarno ??? Czytałem że jedni daja 150 kg ale widzialem tez że nawet 300 kg/ha . Jak ma się to w praktyce ??? Macie porownanie siejąc 150 a 300 kg/ha ??? I czy wałujecie pole po siewie czy może po zimie pole samo się ułoży i nie będzie problemów z kamieniami i koszeniem ??? Dzięki za odpowiedzi
-
Przez TheXxKamilxX
Siema tak jak w temacie szukam dobrego poplonu po kukurydzy.
Na polu w następnym sezonie też planuje zasiać Kukurydzę, orkę zamierzam zrobić na wiosnę.
Jaki polecacie poplon który przezimuje, jak macie jakieś sprawdzone mieszanki to nie pogardzę
Z góry dzięki za odp
-
Przez pynia93
Szanowni Państwo,
Mam do sprzedania kiszonkę z lucerny z pierwszego pokosu z 2017 roku. Cena 49 zł/ balot.
Parametry kiszonki / kg s. m.:
sucha masa - 28,23
popiół surowy - 4,96
białko surowe - 18,56
tłuszcz surowy - 2,80
włókno surowe - 31,31
NDF - 50,44
ADF - 36,03
skrobia - X
pH - 4,99
Możliwości odbioru:
- odbiór osobisty w miejscowości Nowy Secymin