Skocz do zawartości

Ceny Uslug Rolnych 2016

pawelgawel

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Dużymi kombajnami zazwyczaj biorą nie od godziny a od hektara, dlatego iż dla właściciela pola na hektar zapłaci tyle samo a właściciel kombajnu w sezonie wyżnie mnóstwo hektarów więcej a przystępniej wygląda też cena 300 zł/ha niż 900/godz...

ile bierzecie za rozsiewanie wapna piastem? od hektara czy od ilości i jakie ceny? 

za rozsianie składu wapna tj ok 25 t w promieniu ok 2-3km od kupy biorę 700,- w cenie jest również załadunek, na ten rok mam już zaklepane 7 składów

ile bierzecie za owijanie bel folią? jaka stawka z folią lub bez? myślicie że 10zł za owinięcie + 10 za folię będzie ok?

owinięcie 8,- a folia ok 12 zależy jaka, osobiście jestem zdania,że najlepiej jak klient da swoją żeby później nie było gadania,że moja gówniana i się słabo zakisza

za rozsianie składu wapna tj ok 25 t w promieniu ok 2-3km od kupy biorę 700,- w cenie jest również załadunek, na ten rok mam już zaklepane 7 składów

owinięcie 8,- a folia ok 12 zależy jaka, osobiście jestem zdania,że najlepiej jak klient da swoją żeby później nie było gadania,że moja gówniana i się słabo zakisza

od kupy czyli za patelnię 23-25t? jeszcze z ciekawości czym siejesz? 

Ile kasujecie za usługi

Transport ciągnik z 2 przyczepami przewóz beli wraz z załadunkiem i rozładunkiem ?

Rozgarnianie i ubijanie kukurydzy na pryzmie ładowarką teleskopową lub ciągnikiem z turem

Talerzowanie ciągnik 85km + talerzówka 2,7m

za załadunek 5 rozładunek też 5 a transport na godziny zależy jaki zestaw

u mnie talerzowanie +100,-/ha zależy od pola 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      jak będą kształtować się u was ceny usług w tym roku? podnosicie, opuszczacie czy bez zmian?🤔 
    • Przez Bartek3060
      Czy do wykonywania usług rolniczych muszę zakładać działalność gospodarczą? Jestem vatowcem, głównie chodzi o koszenie zbóż 
    • Przez rolnikgospodarny95
      Cena usługi rozwożenia obornika rozrzutnik obornika czarna białostocka i dobrego 60satka jaka cena usługi rozrzutnik dwu osiowy 
      Województwo Wielkopolskie powiat Średzki 
    • Przez habe
      Witam dostałam w 2021 roku dotacje na małe gospodarstwo wszystkie warunki w biznes planie spełniłam ale w międzyczasie zachorowałam na nowotwór i przeszłam na rentę chorobowa z kursu gospodarstwo prowadzę dalej i z tego powodu mam rentę pomniejszoną, i wszystko było ok teraz na daniach dostałam pismo że pieniądze mam zwrócić bo jestem na rencie chorobowej i co dalej bo dla mnie to jest nienormalne człowiek może w każdej chwili zachorować chodzi o to że gospodarstwo dalej prowadzimy z mężem ziemi się nie pozbyłam ani nie wydzierżawiłaam. Co z tym dalej czy ktoś na grupie miał taki przypadek czy może nie ale może jest ktoś kto by doradził gdzie mam dalej się udać co robić
    • Przez artur04c
      Witam, Jak wyglądają stawki wynajęcia samego głębosza trzy zębnego z wałem rurowym ? Stawkę lepiej liczyć godzinowo czy na ha? Moim zdaniem na ha będzie lepszym wyborem. 
  • Dodaj nową pozycję...