Jakie stosujecie oleje w Kubocie. Wasze opinie i spostrzeżenia
-
Podobna zawartość
-
Przez kris85s
Witam jestem użytkownikiem ciągnika Kubota M5111 115 KM przepracowane 2200 mth cztery miesiące temu skończyła się gwarancja na chwile obecną mamy awarie prawdopodobnie sprzęgła rewersu jazda do przodu szarpie a ze skrzyni od strony silnika wydobywa się taki odgłos jak w zwolnicach w 60 tce w ciągniku po paru godz pracy z tymi stukami w cudzysłowiu przestała pracować cała hydraulika wymienione filtr z hydrauliki okazały się być całe zapchane po wymianie filtrów hydraulika działa .Czy może miał ktoś podobny problem ,serwis nie widzi swojej winy że mogła by być jakaś wada ukryta chce wymienić te sprzęgło oczywiście odpłatnie .Pytanie czy ma może ktoś katalog części skrzyni tego modelu ,podobno w tych modelach rozsypuje się kosz sprzęgłowy,czy trzeba rozpoławiać ciągnik a może dojdzie się z boku przez wyspę
-
Przez hanysmiglanc
Hej wie ktoś jak podłączyć biały kabel od alternatora w silniku kubota z600-b z roku 1983 z 4-wyjściowym regulatorem napięcia i 3-wyjściowym alternatorem bo według schematu powinien być odłączony ale przed zrobieniem instalacji na nowo według niego ten kabel był podłączony i było ładowanie jak na alternator przystało a teraz mi ładuje jakby była prądnica
-
Przez sniperghost
Witam.
Posiadam mini traktor kubota gl 320 . Ostatnio zauważyłem, że jakiś przewód wisi , jakby został zerwany, nie wiem gdzie on ma być podłączony. Jeżeli ktoś wie co to jest z góry dzięki za pomoc.
-
Przez strd
Witojcie hej.
Z racji zapchania się DPFa u ojca w Kubocie M7060 poszukuję gniazdka diagnostycznego. Wiem, że jest 4 pinowe i wisi gdzieś na wiązce nad chłodnicą, ale nic tam takiego nie widzę. Czy to jest to w którym jest wtyknięty rezystor 120 Ohm 1/2W?
Z góry dzięki.
-
Rekomendowane odpowiedzi