Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli jeszcze nie kupiłeś to przeczytaj, jeśli kupiłeś to NIE CZYTAJ!

Mój bliski znajomy posiada taki traktorek i praktycznie wcale nie pracuje. Problemy od silnika po podnośnik/taki z EHR-em/. Tragedia...

ps. Ma jeszcze 1634 i jest z niego b. zadowolony-dlatego kupił 17-tkę.

Opublikowano

Tzn lepiej tego ciągniczka nie kupowac??Zwruciłem na niego uwage poniewaz ceny sa nawet kuszące  jak na moc 170km.A ten 1634 z ktorego roku??i w jakich maszynach pracuje??

Opublikowano

Poczytaj: Panewki korbowodowe wymieniane 4 razy/mają mniejszą szerokość niż w 1634/; wałek napędu pompy wtryskowej wymieniany również kilka razy/kłopot z zakupem/;kilka awarii EHR i musiał zastosować 2 przyciski góra-dół i to tylko część opowieści! 1734 był zdaje się z roku 98 a pracował z maszynami od 16-ki czyli nie był specjalnie obciążony. Po rostu tragedia... ale czy to musi być koniecznie Ursus? Wychowałem się na tych traktorach/jak większość z nas/ i powiem szczerze że najlepszy był c-330/z niebieskim kadłubem/ i MF-235/dopóki go nie zepsuli w Ursusie/. Ciężkie ursusy uważam za najgorsze, mieliśmy ich kilka sztuk od 385 do 1614 i tylko się czekało jak siądzie wom, sprzęgło, mikro pompka, przednia zwolnica... silniki chodzą całkiem nieżle, nie licząc awarii wymienników/rozwiąznie z chłodzoną miską było mniej kapryśne. Widząc cenę Ursusa z końca XX wieku ok. 100 000 pln. po prostu tafia mnie szlag! Myślę, że szkoda zdrowia na te "galery", przecież mamy się zajmować czym innym niż ciągłym dłubaniem w ciągnikach. Ale to jest tylko moje zdanie...

Pozdrawiam. 

Opublikowano

Mam zamiar kupić użwaną 1734, ale słysze nieprzychlne wypowiedzi na temat tego modelu.

Chciałbym aby ktoś doradził mi czy warto w ten model ładować kase.

Co jest w nim zmienione że ma te 170km, w porównianiu do 1634.

Opublikowano

W mojej okolicy jest jeden taki egzęplarz. Silnik ma zwiększoną pojemność z 6.8 na 7.3 l co uzyskano poprzez zwiększenie skoku tłoka. Mocniejszy podnośnik 7200kg z EHR (duża awaryjność ). Skrzynia 16/8 która jest za słaba w tym modelu.

Ogólnie mocy to on ma więcej od 16 i to czuć ;) ale te ciągłe awarie...    1934 już lepiej trzyma się kupy.

Opublikowano

u nas też gość ściągnął 1734 z danii z szybką skrzynią i wszystko jest ok,chwali sobie ale też już zaczynają się cyrki z EHR-tak poza tym jest ok-narazie

Opublikowano

Ja już mam 1634 (z nową maską i kabiną) i szukam czegoś o podobnej lub większej mocy.

Zastanawiam się czy kupić ursusa, czy zachodni ciągnik. Wiadomo każdy chce wydać jak najmniej pieniążków i mieć dobry mocny sprzęt a nie taki co tylko stoi w garażu ;D

Po waszych wypowiedziach raczej będę swoją uwage kierował na 19 lub na DF 150.

Jeśli chodzi o ursusy to nie są złe jeśli nie chce się z nich wydobyć max możliwości.

Moja 16 (ma na 4 koła założone szerokie ogumienie, przedni tuz i obciążnik 700kg) i przeciągam nią

John Deera 140km ;D

Opublikowano

No właśnie chodzi o to że wcześniej nie miałem do czynienia z ursusami. teraz jest przełączone na 1000 obr. a potrzebuje przełączyć na 540.

Opublikowano

Ja posiadam ursusa 1734 i chodzi idealnie mam przerobione 18250 motogodzin i wszystko chodzi idealnie silniczek pracuje równomiernie nie pobiera oleju mało spala. EHR i skrzynia zero awari silni nie do zajechania normalnie pszczułeczka!

Od nowośći wymianiałem tylko pompe wody i oleju, i pompe od sprzęgła pozatym wszystko jest OK. Jakie awarie jakie bzdury o silniku umnie jest OK jak ktoś nie umie jeżdzić to nie moja wina"za głupote się płaci" Ja ten ciągnik polecam!!!!!!!

Opublikowano

Idź daj lepiej ma mszę że taki Ursus ci się trafił.

Koło mnie były dwie to skrzynie tragedia. Sprzedali je i zostali przy 1614 które do dziś chodzą.

Wszystkie były nowe a kierowcy też nie głupki i porządnie jeżdża.

Po prostu ciągniki tragedia.

Opublikowano (edytowane)

Powtwierdzam, tez mieliśmy 17tkę to trup większy niż stare 12tki czy 80tki. Wszystko siadało tam.

Jedyną zaletą tego ciągnika był dosyć mocny silnik, było czuć tę moc, no i palił mniej od new hollandów.

Edytowane przez yarecki12
Opublikowano (edytowane)

jan Ty chyba masz tylko maske i kabine z tego ciągnika a resztę z innego zachodniego. Nigdy nie kupuj tego padła gość to u mnie miał sprzedał i kupił starego fendt-a zrobił nim więcej niż tym ursusem

Edytowane przez g2osc