Skocz do zawartości

VICON 1601 nie wiadomo o co chodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam  zakupiłem prase vicon 1601 techniczny stan jest b.dobry poza paroma mankamentami, na które nie mam gdzie zebrać informacje:

- jak orworze klape 4 pasy z prawej ładnie są napięte a jeden z lewej jest nieznacznie obwieszony w stosunku do innych, ale znów z tej strony lepiej mi dobija belke, a z drugiej jest tzw. kapeć co to może oznaczać???

- jadąc w automacie zrobie kilka belek w pełnym cyklu a jak sie uprze to pare pod rząd musze resetować komputer i od nowa jechąć cykl

PS. może któryś z użytkowników tej prasy podałby mi na pw. swój nr tel bym rozwiał swoje wątpliwości co do jej pracy

Wiadomo, że pasy muszą być równej długości (tylko ciekawe z jakiego powodu u ciebie nie są). Musisz od nowa jechać cykl, czyli powtarzać owijanie balota? Może spinki są w kiepskim stanie i rwią siatkę (odstają od pasów). Masz poowijaną siatkę na rolkach prowadzących pasy? Zacznij od zmierzenia długości pasów i wyrównania ich.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez ObolKuba253
      Balotnica kuhn vb3160 podaję 3.8 raza zamiast 2.5 a jak ustawie 1.6 to podaje 2.0
    • Przez ObolKuba253
      Witam potrzebuje stelaż do kółka bocznego prawe od podbieracza kuhn vb3160
    • Przez Gabriel886
      Dzień dobry, 
      Proszę o opinię na temat prasy rolujacej MP 135 ? Warto tą prasą się interesować? Jak z niezawodnością, częściami i obsługą ? 
      Posiadam aktualnie RB 3.20 na sznurek, myślałem o wymianie aparatu ze sznurka do siatki, ale nie idzie go znaleźć. 
    • Przez luki987654321
      Witam, mam prasę DF RB 4.60 i mam problem z czujnikiem pokazującym poziom wypełnienia prawej i lewej strony beli a mianowicie sterownik pokazuje strzałki tylko na jedną strone. w czym może być problem lub ewentualnie czy ktoś wie jak ten czujnik skalibrować aby poprawnie wskazywał.
    • Przez D2awid
      Co może być przyczyną że zrywa łańcuch napędzający górny bęben podczas zaczynania balota ?? Kverneland 6516

• Dodaj nową pozycję...
v