-
Podobna zawartość
-
Przez Lukaszrolq
Witam
10 pazdziernika posadzilem ok 1500 krzakow malin.1000 polki oraz glen ample rozstaw 0,45x2,5m
Jak najlepiej po zimie ponawozic mlode sadzonki, mysle zeby kazdy rzad oblazyc obornikiem (nawóz dla malin) a potem dac jeszcze slomy lub trocin (sciolkowanie). Tlko boje sie, ze obornik wypali mi maliny.
Druga opcja jest podlanie malin po zimie lub jeszcze w styczniu gnojówka tylko tez nie wiem czy nie bedzie to dla nich za szybko
Jakie metody sa najlepsze na chwasty sciolkowanie (jak tak to jakie) czy srodki chemiczne
Ziemia jest klasy IV,V
Czy szpaki jedza maliny, jezeli tak to jakie macie metody na te ptaki.
Pozdrawiam
-
Przez luk7530
Witam, mam problem z dwuletnią plantacją malin Laszka, a jest ich 0.25ha. Sąsiad pryskał swój groch za miedzą herbicydami Command 480 EC i Afalon 450 SC chociaż powinien zachować odległość 20m od plantacji roślin sadowniczych. Przez pierwsze 4 dni po opryskaniu nie było nic widać, dopiero jak przeszedł deszcz oprysk zaczął parować i maliny zaczęły zółknąć, z każdym dniem jest coraz gorzej. Ogólnie teraz cała plantacja jest żółta. W załączniku przesyłam zdjęcia. Wczoraj opryskałem odżywką Asashi. Jak ratować te maliny? Co mam jeszcze zrobić? Sąsiad się przyznaje do tego co zrobił. Jak teraz ściągnąć od niego odszkodowanie? W jaki sposób to obliczyć? Czy te maliny się odnowią? Czy na następny rok będą jeszcze widoczne skutki tego oprysku? Pomóżcie.
-
Przez and1
Witam, Mam problem z rozpoznaniem choroby jęczmienia jarego.
Proszę o pomoc w identyfikacji.
Pozdrawiam
-
Przez crystal169
Witam, po wizycie na polu pszenicy jarej rzucały mi się w oczy takie kłosy.
Co to może być?
Choroba czy przypalenie?
-
Przez crystal169
Witam, po przeglądzie plantacji pszenicy ozimej spotkałem się z czymś takim pomiędzy kolankami. U sąsiadów też to jest. Co to może być za szkodnik lub choroba?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Parę krzaków borówki.
Czytaj dalej »
Mszyce na malinach. Co robić?
Czytaj dalej »
Krzewy owocowe