Okładnice ażurowe- opinie.
-
Podobna zawartość
-
Przez gabione
Witam wszystkich.
Mam do kupienia pługi Overum bx 41075 f XL (4ka w obrocie), ale mam parę wątpliwości. Pług nie ma siłownika liniowania niestety, jest na zabezpieczaniu kołkowym (u mnie brak kamieni), nie ma krojów (to wydaje mi się zbędne) i niestety kółko( wąskie gumowe) jest umieszczone na końcu pługa. Pług jest w stanie idealnym tzn. brak jakichkolwiek oznak zużycia elementów roboczych tylko dłuta są trochę wyrobione. Cena to około 29tys zł. od pierwszego właściciela. Mój ciągnik to 120km w 6 cylindrach case mx 120.
Z tego co wyczytałem wersje bx to są to najlżejsze pługi overuma i z kolei pewnie najsłabsze ?
Czy ktoś tutaj z forumowiczów ma jakieś doświadczenie z danymi pługami i czy ktoś mógłby doradzić czy jest to odpowiedni pług do mojego ciągnika? (ziemie 2,3 klasa, delikatne górki).
Dzięki za odpowiedzi
-
Przez matiz
Koledzy poszukuje dodatkowej skiby do Krone Mustang 120/3. Z góry dzięki za wszelkie info
-
Przez Kaszlak79
Witam grono szanownym forumowiczów. Pacjent jak w temacie, problem z obrotem. Nie obraca za każdym razem, czasem obróci od razu, czasem trzeba parę razy wajchą ruszyć. Pług lata '80-te albo jeszcze starszy, wersja na kostce bez akumulatora ciśnienia (tzw. gruszka). Jakieś pomysły od czego zacząć?? -
Przez strzymek
Witam przymierzam się do kupna pługa drutowego wstępnie oferta wzięta na agristal PD 2.5m jakie macie doświadczenia z ty i innymi pługami może warto iść w coś zagranicznego typu maschio attila do lutego musze coś kupić
-
Przez dokininik121
Stoję przed zakupem nowego pługa.
W grę wchodzi kuhn multimaster 123, lemken juwel oraz kverneland 150s.
3 obrotowa przyszłościowo do rozbudowy, obowiązkowo hydrauliczna regulacja szerokości roboczej.
Jak sprawdza się zabezpieczenie sprężynowe w lemkenie?
Pług będzie współpracował z Masseyem 95 koni.
Ziemie klasa V i VI.
Jakie odkładnie będą najlepsze?
Który z tych pługów będzie "najsensowniejszy"?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Claas Mega
Czytaj dalej »
Szlifierka kątowa Parkside Performance