Skocz do zawartości

Co wlewacie do chłodnic ?

Rekomendowane odpowiedzi

BORYGO (petrygo) - Zawierają domieszki zapobiegające powstawaniu w chłodnicy kamienia kotłowego, korozji, uszkodzeniom gumowych elementów układu chłodniczego itp. Gęstość płynu wynosi około 1,070-1,080 g/cm³, temperatura zamarzania około –35°C, temperatura wrzenia nie mniej niż 105°C

Co jest lepsze woda czy borygo ( petrygo) co stosujecie do swoich ciągników ? ;)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez benio1967
      jak uważacie,czy olej agro utto 10w30 jest dobrym olejem do układu hydraulicznego ciągnika rolniczego.
    • Przez t-tas
      pytam Was jako praktyków jakie lejecie oleje do skrzyni biegów w ciagnikach Ursus,Zetor.Osobiście niemam ciągnika ale czasem zdarza mnie się grzebnąć(ostatnio długa walka z zetorem 7245) i zastanawiam się jaki olej lejecie do skrzyń skoro olej ten zasila układ hydrauliczny. wiem,że olejem który można lać do skrzyni i hydrauliki jest Boxol ale ludzie leją hipol-ostatnio przez hipol w skrzyni zetora nauczyłem się rozbierać i składać na czas podnośnik i rozdzielacz zetora i to z zamknietymi oczami
    • Przez NordaParts
      Dzień Dobry,

Mam na imię Marcin, zajmuję się głownie branżą rolniczą, przemysłową w firmie NordaParts.

Chciałbym zaproponować Państwu współpracę na atrakcyjnych warunkach cenowych.
      - Prowadzimy sprzedaż filtrów przemysłowych, do samochodów ciężarowych, maszyn rolnych i osobowych marek HIFI, Donaldson, Filtron, Mann, Knecht, Bosch itp.
      - Posiadamy w ofercie oleje marek między innymi Mannol, Motul, Total, Fuchs, Elf, Fanfaro itp.
      - Posiadamy także różnego rodzaju chemię oraz dodatki Liqui Moly, K2, Plak, Moje Auto, Forte i wiele innych
      Jeśli pojawią się pytania, wątpliwości, bądź zaistnieje potrzeba wskazania zamiennika oleju z naszego cennika do oleju z którego już Państwo korzystają to serdecznie zapraszam do kontaktu.

tel. 533 785 375
      mail. mbutrym@nordaparts.pl
    • Przez kingway
      Witam , mam pytanie jaki olej superol CC 30 polecacie ? Z jakiej firmy Orlen czy Jasol ? Jasol tańszy tylko czy coś on jest wart .... Olej będzie wlewany do starych Ursusów , które chodzą na nim już sporo czasu
    • Przez MFargo
      Witam poleci ktoś zamienik oryginalnego filtra paliwa do claasa ? 
      2008r

• Dodaj nową pozycję...
v