Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Gość
Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszoligowy towar zawsze w cenie. Dziwiłem się jeśli ktoś podawał tu ceny złoty lub dwa wyższe za dziady nie byki.

27 minut temu, tomaszmab napisał:

Adam dowalił do pieca teraz ... Zawsze tylko kto tyle daje itp a tu proszę ... Chyba towaru mało ... No i dobrze 

2 minuty temu, Cybulek17 napisał:

14 netto to jest śmieszne minimum za nie

Zgadzam się.

• Like 1

Pany jako że sezon pastwiskowy sie zbliża a ja chce puścić dwie jałówki które mają być na mamki na łąke to mam pytanie odnosnie ogrodzenia pastwiska do dyspozycji mam 1 ha łąki i pytanie jak to grodzić bo chciałbym to podzielić na chociaż dwie kwatery i zastanawiam się nad tymi białymi słupkami plastikowymi do pastucha a na rogach dajmy nato kołki grube i co jakiś kawałek kołek, nie bedą tego wywracać za często? Na noc bede je chciał zamykać we wiacie żeby pierony gdzie nie poszły po nocy 

ach te ich systemy ... tylko czekać na dopłaty po nowemu i będziemy latać po polu żeby zdjęcia kupy robić, a tu system kaput

na szkoleniu odr twierdził że chcą w 4 miejscach zdjęcia na hektar działki po zaaplikowaniu guano i po wymieszaniu guano, w tym roku u mnie poszło na areał 20 ha takie naturalne NPK i mi wychodzi że miałbym zrobić 160 zdjęć geotagowanych ... robi się przykro jak o tym pomyslę

• Like 1
  • Confused 1

1 godzinę temu, pablo6234 napisał:

Witam, o co chodzi z przemieszczeniem przybyciem , jedne sztuki mają pasujące a drugie niepasujące , od jednego gospodarza wszystko... wszystkie w terminie przemieszczone

Po trzech czterech dniach będzie ok .Ja tak miałem (błąd z numerem przewoźnika ,którego się nie wpisuje ). Cielaki od Tomka ?

• Thanks 1

1 godzinę temu, KarolaKarotka napisał:

ach te ich systemy ... tylko czekać na dopłaty po nowemu i będziemy latać po polu żeby zdjęcia kupy robić, a tu system kaput

na szkoleniu odr twierdził że chcą w 4 miejscach zdjęcia na hektar działki po zaaplikowaniu guano i po wymieszaniu guano, w tym roku u mnie poszło na areał 20 ha takie naturalne NPK i mi wychodzi że miałbym zrobić 160 zdjęć geotagowanych ... robi się przykro jak o tym pomyslę

A jak ktoś ma działki 30ha ? Mam latać po całej ? 

• Like 1

3 godziny temu, KarolaKarotka napisał:

tak mówili, ja planowałam że będziemy nawozić mniej towaru na większa powierzchnię, to będzie jeszcze więcej zdjęć

Co oni wyprawiają z tymi rolnikami to  już w głowie się nie mieści  , traktują nas jak  jakiś obłąkanych aż się nie chce o tym wszystkim myśleć i  niema nic dziwnego że młodzi nie chcą zostawać na wiosce.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Przez teybe
      Witam forumowiczów. 
      Dostałem propozycję od tej firmy. Chcą kupić ode mnie byki. Przyjechali popatrzyli i zaoferowali, że przeleją rano na konto 50 tyś. A po południu przyjadą po byki i je zważą. Jeśli wyjdzie mi mniej to mam im przelać różnicę, a jak więcej to oni dopłacą.
      Mieliście takie sytuacje z tą firmą bo nie miałem takiej transakcji i mam wątpliwości?
  • Dodaj nową pozycję...
v